Tekst Designed tot create naald aagp. (351K)


FRUMMEL 9 (225K)

Frummels


FRUMMEL 8 (81K)

Ontdek wie en wat deze frummels zijn. Dit zijn grappige fidgets (hieronder uitleg over fidgets) Het lijken wel grappige diertjes, poppetjes, met een mooie kleur of een glimlach, je wordt er spontaan vrolijk van.
FRUMMEL 1 (1818K)
Ze zijn gemaakt van fimoklei. Ze hebben een soort deukje in hun buikje en wat glad aanvoelt, je wrijft er overheen en dat gevoel geeft een prttige afleiding. Een fidget geeft afleiding. Je kan ze meenemen onder, in je buurt leggen en ze zullen je afleiding bieden bij stress of gewoon omdat we friemelen leuk vinden. het is een soort grappig vriendje voor in je zak.

Uitleg Fidget Toys
FRUMMEL 2 (556K)
Fidget toys, betekent letterlijk "friemel speeltjes" Je hebt ze in vele soorten, maten en materialen, zoals Spinners, Pop-it, Fidget Kubussen, Squeezies, Stress ballen en dus ook Finger Fidget "Frummels" dus.

Nu is het voor de 1 een speeltje en voor de ander een ontspannend hulpmiddeltje. Natuurlijk helpt dit niet iedereen, maar als je er wat mee hebt, is het niet alleen leuk, maar ook heel nuttig. Tevens zien ze er echt onwijs leuk uit, dus 1 in je tas, 1 in je zak en 1 elders, leg ze in handbereik en dan heb je er altijd 1 bij de hand, ingeval je er 1 nodig hebt om even te ontspannen.

FRUMMEL 4 (523K) Wat gebeurt er in je lichaam, als je jezelf afleid met een "Fidget Toy"? Dopamine en prikkels

FRUMMEL 3 (959K) Zo stelt de ene theorie dat het gebruik van Fidget Toys vermoedelijk het dopaminelevel (gelukshormoon) in onze hersenen doet stijgen. 'Dat zorgt er dan weer voor dat het concentratievermogen van bijvoorbeeld een kind met ADHD wordt verhoogd.

Daarnaast is er een tweede theorie en die heeft alles te maken met het regulieren van prikkels. 'Als je een Fidget Toy gebruikt bij personen, zowel kinderen als volwassenen, wordt prikkeling opgewekt en concentreren zij zich op dat speeltje. Zo worden ze minder overprikkeld door hun omgeving en kunnen ze zich beter concentreren op wat van belang is.'

FRUMMEL 5 (98K)
Met andere woorden: fidget toys zorgen voor een stijging in concentratie en een daling van overprikkeling, wat ervoor zorgt dat we ons beter kunnen focussen op een bepaalde taak. 'Gewoon het feit dat je iets hebt om mee te prutsen, helpt je concentreren.' Volgens de klinisch psychologe is het ook belangrijk om zo'n speeltjes te zien als een aanvulling op de vele hulpmiddelen bij stress en angsten (denk: meditatie, ademhalingsoefeningen, professionele hulpverlening).

FRUMMEL 6 (346K) Wel of niets voor jouw? Toch kan het zijn dat je er niets aan hebt, of zelfs een omgekeerd effect ervaart. 'Bij iemand die vaak onrust ervaart, kan zo'n fidget toy afleiding bieden. Maar er zijn ook friemelspeeltjes die lawaai maken en die bij zo iemand net extra prikkeling opwekken, wat dan weer interne onrust veroorzaakt.' Kijk wat het voor jou wel en niet werkt, anders zijn ze toch enorm leuk om te zien en te hebben, allicht kan je er iemand blij mee maken en zelf heel goed helpen. FRUMMEL 7 (43K)

Veel frummel plezier.

 

facebook (9K)   instagram (21K)   messenger (28K)   push-pin (14K)   whatsapp (30K)   youtube (20K)   earth-grid (33K)   shopping-cart (12K)   email (12K)   telephone (24K)