Tekst Designed tot create naald aagp. (351K)


Design-PNG-HD (122K)

Stabilizers


   

 • Avalon Film
  Avalon Film van Madeira is een wateroplosbaar, transparant en dunne borduurfolie. Avalon Film verhindert het inzakken van steken en stabiliseert machineborduurwerk op fijne transparante stoffen. Avalon Film dient tevens als stabilisator bij het naaien van tere zijden stoffen, omdat de folie verschuiving van de stoflagen verhindert.

 • Madeira Wash A Way Avalon Film (193K)
 • Avalon Fix
  Avalon Fix van Madeira, een wateroplosbaar, zelfklevend borduurvlies. Avalon Fix is ideaal voor alle borduurwerk dat niet in een borduurframe kan worden vastgespannen. Bij uitstek geschikt voor alle creatieve hand- en machineborduurtechnieken alsmede voor het bewerken van textiele stoffen. Ideaal voor het stabiliseren van fijne en transparante stoffen, maken van kantwerk en boordsels, toe te passen als onderste laag van bijvoorbeeld sjaals van linten en wol en computer-borduurmotieven met hoge steekdichtheid.

 • Madeira Wash A Way Avalon Fix (264K)
 • Avalon Plus
  Avalon Plus van Madeira, een speciale wateroplosbare vliesstof. Avalon Plus is een wateroplosbaar borduurvlies voor het stabiliseren van machineborduurwerk op tere stoffen. Ideaal voor handborduren, machineborduren, borduren met hoge steekdichtheid, machineborduurwerk op fijne transparante stoffen zoals zijde, organza, tule, paper piercing (patchwork), kant borduren, monogrammen borduren, randen, galons, linten, stopwerk (als onderlaag), Richelieu borduren, quilten, textielcollages, naaldschilderen, 3D effecten

 • Madeira Wash A Way Avalon Plus (204K)
 • Avalon Ultra
  Avalon Ultra van Madeira, een wateroplosbaar, transparant en extra sterke borduurfolie. Avalon Ultra kan met of zonder frame bestikt worden. Avalon Ultra is extreem stabiel en kan daarom intensief worden bestikt, zonder scheuren. Voor alle werkzaamheden die extra stabiliteit vereisen. Ideaal voor omvangrijke borduurstukken zonder frame, complex hand- en computerborduurwerk, etsborduren, borduren van kantwerk, toepassing als bovenste laag van draadwerk bijvoorbeeld bij bandjes of wol, sandwichtechniek.

 • Madeira Wash A Way Avalon Ultra (235K)
 • Cotton Fix
  Cotton Fix van Madeira is een afscheurbaar, zelfklevend borduurvlies. Cotton Fix is ideaal voor alle machineborduurwerk, want Cotton Fix houdt de stof op zijn plaats, zonder dat deze in het borduurframe moet worden ingespannen. Daardoor wordt voorkomen dat het frame afdrukken in de stof achterlaat. Cotton Fix is ook uitstekend geschikt voor patchwork, want kleine stofstukken kunnen optimaal naar keuze gearrangeerd en vastgezet worden. Ideaal voor fluweel, leder, caps, kragen, manchetten, gebreid goed, stretchstoffen, jersey, T-shirts; handapplicaties (vervangt freezer paper) en overbrengen van quiltpatronen.

 • Madeira Tear Away Cotton Fix (235K)
 • Cotton Soft
  Scheurvlies van Madeira is een afscheurbaar, licht en zacht borduurvlies. Cotton Soft is vervaardigd van katoen en vrij van synthetische toevoegingen. Het is zacht en aangenaam voor de huid en daarom zeer geschikt voor kinder- en babykleding. Ideaal voor machineborduurwerk, machineapplicaties, knoopsgaten, decoratief borduurwerk met siersteken en overbrengen van quiiltpatronen.

 • Madeira Tear Away Cotton Soft (237K)
 • Cotton Stable
  Cotton Stable van Madeira is een afscheurbaar, opstrijkbaar borduurvlies. Door het opstrijken wordt de stof vastgezet en kan samen met de Cotton Stable glijvast bestikt worden. De opgestreken laag heeft slechts een geringe kleefkracht. Daardoor laat Cotton Stable bij het verwijderen geen resten achter, ideaal voor borduren van elastische stoffen zoals T-shirts, stretch-stoffen, gebreid goed, en jersey; knoopsgaten in elastische materialen; applicaties en computerprints

 • Madeira Tear Away Cotton Stable (240K)
 • Cut Away Super Stable
  Cut Away Super Stable van Madeira is een afknipbaar, opstrijkbaar borduurvlies. Super Stable is geschikt voor alle machine-borduurwerk. Door het opstrijken wordt de stof vastgezet en kan samen met Cotton Stabel glijvast bestikt worden. Ideaal voor stabiliseren van borduurwerk op dikke elastische stoffen, borduurpatronen met groot aantal steken en hoge steekdichtheid, patchwork en stabiliseren van stoffen voor tassen of rugzakken, textiele boeken, afbeeldingen, decoraties.

 • Madeira Cut Away Super Stable (285K)
 • Cut Away Super Strong
  Cut Away Super Strong van Madeira is een afknipbaar, extra sterk en zacht borduurvlies. Super strong is een extra sterk en zacht standaard borduurvlies dat voor alle soorten computer gestuurd machineborduurwerk kan worden gebruikt. Super Strong stabiliseert de stof en verhindert dat deze verschuift tijdens het borduren. Ideaal voor stabiliseren van borduurpatronen met een groot aantal steken en hoge steeksichtheid, stabiliseren van borduurpatronen met veel details, waarborgt een zuiver schriftbeeld bij het borduren van bedrijfslogo's en insignes.

 • Madeira Cut Away Super Strong (280K)
 • Filmoplast
  (Neschen) zelfklevend, schoon en eenvoudig te verwerken speciaal vlies, in 2 diktes, voorzien van een oplosmiddelvrije, milieuvriendelijke lijmlaag. Dient voor het koudfixeren van weefsels en stoffen, ter bescherming van borduursels en verbetering van het borduurveld. Niet schadelijk voor de gezondheid, geen chemisch afval, arbeidsplaats blijft schoon. Filmoplast 120 is 25g/m2 Filmoplast 140 is 38g/m2

 • Vlieseline Filmoplast H 54 (24K)
 • Freezer Paper
  Freezer Paper is onmisbaar bij het printen op stof, eindeloze mogelijkheden om zelf ontworpen patronen of afbeeldingen op stof te printen Het is de manier om uw stof zodanig te verstevigen dat u het kunt printen met de inkjetprinter, zoals u gewend bent met A4 papier. Het Freezer Paper wordt met een strijkbout op de stof aangebracht. Ideaal voor patchwork- en applicatiepatronen.

 • Reynolds Freezer Paper (66K)
 • Gütermann Heat Away
  Een speciaal weefsel dat oplost bij het strijken en dan kan worden weggeveegd. Het strijkijzer (stand 2-3 punten) zonder stoom met behulp van een strijkdoek op de achterkant van het borduursel drukken tot Heat Away bruin wordt (ongeveer 10-15 seconden). De resterende Heat Away met een zachte borstel wegvegen.

 • Gutermann Sulky Heat Away (20K)
 • Gütermann Sulky Paper Solvy
  Stabiliserende, wateroplosbare borduur- en naaionderlaag. Patchwork (Paper Piecing van bv. Log Cabin, Pineapple, miniquilts, Crazy Quilts met siersteek). Borduur- en naaipatronen. Voor het overbrengen van patronen (tekenen, kopiëren, drukken op papier).

 • Gütermann Sulky Ultra Solvy
  Wateroplosbaar film extra dik, te gebruiken als “backing“ voor kantpatronen, panty’s, organza en andere transparante stoffen. Lost op met water. Geeft geen blijvende steun aan je borduursel, dus let op met patronen met veel lange satijnsteken op hele dunne stof!

 • Hydro-Stick
  Verkrijgbaar als scheur- of knipvlies. Even licht vochtig maken met een spons en je plakt je stof erop.(plaksel is er makkelijk, zonder vlekken, uit te wassen). HydroStick vervangt plak-verstevigingen en tijdelijke lijmsprays voor de meeste applicaties. Het bespaard op de drukgevoelige plak-verstevigingen en belangrijker het voorkomt giftige gassen zoals bij gebruik van tijdelijke lijmsprays.

 • Knipvlies (cut-away)
  Niet scheurbaar borduurvlies. In drie diktes van heel dun en zacht naar extra sterk. voor alle rekbare stoffen. Overtollig vlies wordt later weggeknipt. Geeft blijvend steun aan het borduursel.

 • Mesh
  Een knipvlies, heel zacht en dun maar stevig borduurvlies voor alle dunne, tere en moeilijk te borduren materialen. Overtollig vlies wordt later weggeknipt. Voorkomt laddertjes in dunne tricot. Voor zware borduursels kan, bij toepassing van de plakmethode, met de “mesh“ nog een laag standaard scheurvlies mee gespannen worden. Anders geldt stof - “mesh“ - scheurvlies (in deze volgorde) tezamen in de ring spannen. Scheurvlies later verwijderen. Deze methode voorkomt dat hele tere stoffen bij het verwijderen van het scheurvlies kapot getrokken worden, en is goedkoper dan twee lagen “mesh“ te gebruiken.

 • Opstrijkbaar vlies
  Naaibaar “niet scheurbaar“ ter versteviging van naaiwerk. Blijft permanent op de stof zitten mits op de juiste temperatuur vast gestreken. Leverbaar in twee diktes. De dunne kwaliteit kan men ook op de achterkant van een borduursel strijken om scheuren op de huid te voorkomen. Let op! In de meeste gevallen is het beter om voor een sterker of dikker vlies te kiezen dan meerdere lagen dun vlies op elkaar te gebruiken! In het algemeen wordt aangeraden om niet meer dan twee lagen vlies op elkaar te gebruiken.
  -De kans op schuiven wordt vaak met iedere extra laag groter.
  -De combinatie van verschillende borduurvliezen met elkaar kan o.a. de kwaliteit van het borduurwerk positief beïnvloeden.
  -Hoe dunner de stof en/of hoe meer steken in het te borduren patroon zitten hoe meer steun nodig is.
  -Niet ieder borduurpatroon is voor iedere soort stof geschikt.
  -Kies de juiste naald voor het te gebruiken garen en de te borduren stof.

 • Rasterquick
  Een Vlieseline tussenvoering verkrijgbaar met opgedrukte vierkantjes van 1 x 1 cm en duidelijk herkenbare 5x5 vierkanten en als driehoek voor motieven met een 60 graden hoek. Patchwork met Rasterquick is een verstandig alternatief t.o.v. traditionele sjablonen-techniek. Geometrische modellen en vormen zijn makkelijk te maken. Het is uitstekend geschikt voor het overnemen en vergroten van modellen en schematische tekeningen uit mode- en handwerktijdschriften. Verder kan het makkelijk aan elkaar gestickt worden. Daardoor kan er ook gebruikt worden voor het uitproberen vanmodellen, voordat je met de echte stof aan de gang gaat. Het is was- en reinigingsbestendig. Wassen op 40 graden Celcius, strijken op 2 punten stand en geen chloorbleek gebruiken.

 • Steam-a-Seam-2
  Ideaal voor het maken van applicaties, om twee lagen stof permanent aan elkaar te plakken. Steam-a-Seam2 plakt al een beetje van zichzelf, op die manier kun je eerst de applicatie aan elkaar kan plakken voordat je gaat strijken. Na het strijken zit het permanent vast.

 • Steam-a-Seam-2 Lite
  Ideaal voor het maken van applicaties, om twee lagen stof permanent aan elkaar te plakken. Hetzelfde als de ”normale” Steam-a-Seam 2 alleen dunner. Steam-a-Seam2 Lie plakt net als de ”normale” Steam-a-Seam2 een beetje van zichzelf, op die manier kun je eerst de applicatie aan elkaar kan plakken voordat je gaat strijken. Na het strijken zit het permanent vast.

 • Soluweb
  Spinnenwebachtig wateroplosbaar borduurvlies. Geschikt als toplaag of bij gebruik van twee lagen ook voor het borduren van kantpatroontjes. Makkelijk te verwijderen door het borduursel nadat de resten zoveel mogelijk met de hand verwijdert zijn, met behulp van een plantenspuit met water te besproeien.

 • Soluvlies
  Wateroplosbaar borduurvlies. Dit vlies is wit en lijkt een beetje op normaal scheurvlies met hele kleine gaatjes erin. Heel zacht maar wel stevig. Goed geschikt voor het borduren van kantpatronen of als versteviging voor borduursels/stoffen waar het niet wenselijk is dat er steunmateriaal in blijft zitten. In koud water oplosbaar. Niet wegscheuren! Zonder stoom opstrijken. Voor bijna alle stoffen.

 • Auritex 378
  Scheurvlies voor borduursels die niet zo veel ondersteuning nodig hebben bijv. alle niet rekbare stoffen. Uitstekend geschikt voor het werken met tijdelijke plakspray.

 • Auritex 379
  scheurvlies voor alle rekbare en niet rekbare stoffen. De meest gebruikte kwaliteit. Uitstekend geschikt voor het werken met tijdelijke plakspray.

 • Auritex 380
  Scheurvlies deze is geschikt voor alle rekbare en niet rekbare stoffen. Voor "caps" en alles wat extra zware versteviging nodig heeft. Uitstekend geschikt voor het werken met tijdelijke plakspray.

 • Aurifil’s Trickfilm
  Borduurfolie (milieuvriendelijk) voor badstof en alles waar men ook ”water oplosbaar vlies” voor zou gebruiken dus als toplaag voor alle gestructureerde stoffen. Wordt met behulp van een strijkijzer of een thermopers verwijderd, artikel hoeft dus niet gewassen te worden. Houdt de lussen blijvend tegen omdat de Trick Film onder het borduursel blijft zitten. (Pas op met fleece i.v.m de temp.) Kan o.a. ook als ”backing” (onderlaag) gebruikt worden. (zie handleiding.). Verkrijgbaar in 2 diktes 50 gram en 100 gram.

 • Aurifil’s Solublon 25
  Dun wateroplosbaar film, te gebruiken als bovenlaag voor alle gestructureerde stoffen. Voorkomt dat de lussen van badstof door het borduursel heen komen. Verdwijnt met het wassen. Of is ook makkelijk te verwijderen door het borduursel, nadat de resten zoveel mogelijk met de hand verwijdert zijn, met behulp van een plantenspuit met water te besproeien. Resten in vervolg met een doek weg wrijven.

 • Aurifil’s Solublon 50
  Wateroplosbaar film, 2 keer zo dik dan de solublon 25, te gebruiken als ”backing” voor kantpatronen, panty’s, organza en andere transparante stoffen. Uitermate geschikt voor de ”sandwich methode” (losse draadjes tussen twee lagen Solublon 50 leggen en deze door er overheen te stikken met elkaar te verbinden) Lost op met water.

 • Stick-Protect
  Stick-Protect, van Gunold, een strijkbaar vlies van 100% polyester om huidirritatie te voorkomen. Dit vlies strijkt u aan de binnenkant over uw borduursel heen . Wasbaar tot 40 graden, vaststrijken 120-130 graden á 10-14 seconden, druk 3 á 4 bar. Ook geschikt als steunstof voor kragen en beleg.

 • Thermoapplique
  Folie om (opstrijkbare) badges te maken. Voorkomt o.a. het rafelen van de stof. Geeft stevigheid aan de badge. (Zie handleiding)

 • Totally Stable
  Opstrijkbaar scheurvlies. Alternatief voor het werken met de plakspray. Ter stabilisatie van alle rekbare stoffen. Met de gladde kant op de achterkant van de stof strijken (gebruik een gewoon strijkijzer dat goed warm wordt! geen stoomstrijkijzer!) Stof tezamen met opgestreken laag ”Totally Stable” in de ring spannen of, zonodig, nog een laag gewoon scheurvlies meespannen.

 • Ultra Stable
  Ultra Stable, 30 cm. breed, strijkbaar maar niet verwijderbaar. versteviging voor moeilijke patronen, als achtergrond voor badges en nog veel meer.

 • Vliesofilm
  Stick en trek fix. Een zelfklevend borduurvlies, ideaal voor kleine delen en rekbare stoffen.

 • Vliesofix
  Dubbelzijdig plakbaar vlies. Voor appliqueren, knutselen, repareren. Gegarandeerd was- en strijkbestendig. Stoffen worden door strijken aan elkaar geplakt. 1e fase: strijkboutinstelling wol, droog, langzaam over papier laten glijden ca. 5 sec. laten afkoelen, papier verwijderen 2e fase: strijkboutinstelling wol/katoen, met vochtige doek ca. 10 sec. stap voor stap aandrukken Voor alle stoffen, kurk, karton, hout en bij geringe temperatuur ook voor leer.

 • H-180
  Soepele en zachte tussenvoering voor kleine delen en voorpanden van jasjes enz. voor soepele tot middelzware stoffen. 5-6 maal met druk langzaam over ieder plaats laten glijden droog opstrijken. Zachte en soepel vallende stoffen zoals zijde, viscose, acetaat en cupro.

 • H-200
  Soepele tussenvoering met wat stabiliteit voor kleine delen van blouses en japonnen. 5-6 maal met druk langzaam over ieder plaats laten glijden droog opstrijken. Soepele stoffen zoals katoen en polyester.

 • H-250
  Stabiele tussenvoering voor banden en ceinturen en voor knutselwerk. 5-6 maal met druk langzaam over ieder plaats laten glijden droog opstrijken. Soepele tot middelzware stoffen zoals katoen.

 • G-405
  Soepele, universele tussenvoering voor voorpanden van jasjes enz. en voor kleine delen. Vochtige doek, stapsgewijs goed aandrukken. soepele tot middelzware stoffen zoals wol en ruwe zijde.

 • H-410
  Soepele tussenvoering met stabiliserende draden in de lengterichting; voor voorpanden van jasjes enz. voor kleine delen. Vochtige doek, stapsgewijs goed aandrukken. Geschikt voor soepele tot zware stoffen zoals wol en ruwe zijde.

 • H-608
  Extreem elastisch, voor multifunctionele toepassing, ook stabiele stoffen. Vochtige doek, stapsgewijs goed aandrukken. Geschikt voor elastische stoffen, jersey en lichte tot zware stoffen.

 • G-785
  Zachte soepele en bi-elastische geweven tussenvoering voor kleine delen van bloezen en japonnen, maar ook voor voorpanden van jasjes, mantels enz. van lichte of elastische stoffen. De op maat geknipte tussenvoering eerst stapsgewijs met geringe hitte fixeren, om verschuiven te voorkomen, dan glijdend droog opstrijken of, al naar gelang de stof met stoom opstrijken. Geschikt voor soepel vallende stoffen zoals zijde, viscose, acetaat en cupro, ook voor elastische en transparante stoffen.

 • LE-420
  Tussenvoering speciaal voor leer: voor voorpanden, kragen, manchetten enz. van jasjes, mantels en japonnen. Droog met lichte druk, stapsgewijs opstrijken. Wordt gebruikt voor nappa- en velours-en kunstleer, imitatiebont maar ook hittegevoelige stoffen.

 • L-11
  Een naaibare tussenvoering Let op! geen plakbare Voor kleine delen van blouses en japonnen. Naaibaar. Geschikt voor lichte stoffen zoals crash en plissé.

 • Decovil
  Een plakbaar vlies van leer-achtig materiaal. Scheurbestendig, niet rekbaar en stabiel. Ideaal op het creatieve gebied. Voor het maken van tassen, hoeden, riemen enz. Vochtige doek, stapsgewijs goed aandrukken. Ook voor raambekleding geschikt. Voor synthetische en katoenen stoffen. 45cm breed.

 • Stik en trek
  Als ondergrond voor borduurwerken en applicaties. Voor het overbrengen en uitwerken van doorstikwerk en patchwork-motieven. Weg te scheuren. Voor alle stoffen.

 • Strijk versteviging eigen merk
  Dit is een tussenvoering ter versteviging van stoffen van goede kwaliteit. Dikte middel 5-6 maal met druk langzaam over ieder plaats laten glijden droog opstrijken. Soepele stoffen zoals katoen.

 • Plak katoen
  Geweven tussenvoering van katoen voor kleine delen van jassen, colberts enz. Stoomstrijkijzer, 6 maal met stoom en druk langzaam over iedere plaats laten glijden. Soepele tot middelzware stoffen.

 • Zoomband
  Zomen vastmaken zonder te naaien. Instrijkbaar en wasecht ook geschikt voor gordijnen. Vochtige doek, stapsgewijs goed aandrukken. Voor bijna alle stoffen.

 • Vormband
  Schuin geknipt band ter versteviging van schuine of rond geknipte randen. Met druk droog opstrijken. Voor bijna alle stoffen.

 • Naadband
  Voor perfecte naden bij soepele en rekbare stoffen. Beschermd tegen uitrekken en rafelen. Met druk droog opstrijken. Voor bijna alle stoffen.

 • Plak en vouw om
  Voor precieze rok- en broekbanden zonder tekenen en markeren. 5-6 maal met druk langzaam over ieder plaats laten glijden droog opstrijken. Voor bijna alle stoffen

 

facebook (9K)   instagram (21K)   messenger (28K)   push-pin (14K)   whatsapp (30K)   youtube (20K)   earth-grid (33K)   shopping-cart (12K)   email (12K)   telephone (24K)