Tekst Designed tot create naald aagp. (351K)


Soap (199K)

  Zeep Krijtjes


Zeepkrijtjes, wat zijn dat nu?

We kennen allemaal de krijtjes die we gebruiken bij het naaien of de stiften die we vaak bij het borduren gebruiken, dat met water weg te halen is. Ik heb de stiften al jaren in gebruik, maar soms is het lastig weg te halen, of het vlekt, of het kom weer terug na het drogen. Het krijt dat we bij het naaien gebruiken, vind ik soms niet goed tekenen of ook weg te halen.

Ik deed het jaren dus met restjes zeep, 1 veeg met een doekje en de zeep streep is weg. Maar je moet wel zeep gebruiken om restjes te sparen.

10EMB-F-Zeepkrijtjes-2 (162K) Zo ben ik zelf gaan zoeken naar een oplossing.
Zelf zeep gaan gieten en stukjes maken, maar hoe handig is het dat er al een hoesje omheen zit en dat je hem netjes kan opbergen.

Nu gebruikte ik alleen witte zeep in het verleden, dus dat was handig op donkere stoffen, maar op lichte stoffen was ik gedwongen tot stiften. Dus ben ik gaan testen met gekleurd zeep. Dit is grijs geworden, want zwart is te hard en niet nodig. Je hoeft niet hard te drukken om een streepje te krijgen.

Af en toe om een scherp randje te krijgen, kan je gewoon een mesje pakken en er een stukje afslijpen/snijden/schaven om weer een mooi randje te hebben om te strepen, maar wat je ook kan doen, het zeepkrijtje met een heel klein randjes omhoog schuiven en dan trek je de opening van het dopje over het randjes heen en dan is je zeep weer scherp, zo heb je een heel klein stukje van je zeepkrijtje afgeschaaft.
Dus al met al, 2 kleuren zeepkrijtjes in een hoesje, te gebruiken op lichte en donkere stoffen.

Dit product is door mij gemaakt en ontwikkeld en nergens op deze manier te koop. Door het hoesje blijft het zeepkrijtje heel en intact, doordat het niet beschadigd. Je draait aan het wieltje en het zeepje komt omhoog en je draait terug om hem weer op te bergen en doe daarna de dop erop. Ik gebruik dit altijd bij mijn borduurwerk en naaiwerk om bijvoorbeeld het midden te bepalen, waar het borduurpatroon moet komen of bij het naaien waar je moet inknippen e.d.

Wil jij ook zo'n handig zeepkrijtje, ze zijn in 2 kleuren verkrijgbaar.

Kijk het filmpje voor een demonstratie.


 

facebook (9K)   instagram (21K)   messenger (28K)   push-pin (14K)   whatsapp (30K)   youtube (20K)   earth-grid (33K)   shopping-cart (12K)   email (12K)   telephone (24K)